FĂGĂRĂŞ, 22 februarie 2016 – Liceenii care învață la liceele din municipiul Făgărăș și Victoria pot să aplice cu proiecte până pe 18 martie, pentru a primi o finanțare între 500 și 3000 lei din fondul YouthBank. Programul YouthBank este implementat în Făgărăș de către Fundația Comunitară Ţara Făgărășului în parteneriat cu AEON Building, iar la nivel național este coordonat de către Fundația pentru Implicarea Tinerilor. AEON Building susţine programul prin dublarea sumei strânse de echipa YouthBank Făgăraș din care vor fi finanţate proiecte cu impact în comunitate iniţiate de liceeni. Anul acesta, din program fac parte 14 liceeni de la 5 licee și colegii din Făgărăș.

Citeste mai mult...18.000 LEI PENRU PROIECTELE LICEENILOR DIN FAGARAS ȘI VICTORIA

Echipa YouthBank Făgăraș caută membri noi

Făgăraș, 23 Septembrie 2015 – Odată cu începerea noului an școlar, programul YouthBank Făgăraș, demarează prin recrutarea de noi membri, fiind în căutarea unor tineri motivați care vor să devină lideri ai comunității.

Tinerii care doresc să aibă cei mai frumoși ani de liceu și să se implice în doilea an al programului YouthBank Făgăraș sunt invitați să aplice până la data de 9 octombrie, completând formularul de înscriere de la adresa www.fagaras.youthbank.ro/inscriere.
Singurele condiții pentru a se înscrie sunt să studieze la un liceu din Făgăraș și să fie gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunității lor.

Echipa YouthBank Făgăraș 2015 - 2016 va fi formată din 15 membri, care vor urmări constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

Cu un an în urmă, nu aveam nici o idee despre ce este YouthBank, aveam impresia că sunt doar niste copii naivi care spuneau că o sa schimbe orașul și mentalitatea oamenilor așa cum au mai spus și alții. Dar am devenit curioasă, așa că m-am înscris și eu în acest program și acum sunt foarte fericită de alegerea făcută. Mi-am dat seama de câte lucruri frumoase se pot realiza doar cu puțină voință.
Alături de echipă am trecut prin momente de bucurie, de emotie, de tensiune, e adevarat ca ne-am mai si certat, dar întotdeauna ne-am susținut unul pe celălalt. Îmi amintesc de prima oară cand am vorbit în public, aveam mari emotii dar echipa m-a făcut să trec peste ele, să fiu curajoasă și datorită lor acum pot vorbi în public fără probleme. Recomand YouthBank din 6 motive : afli cine ești și ce îti place să faci, descoperi la ce ești bun, înveți o grămadă de lucruri noi, poți să greșesti și să inveți din greșeli, devi mai responsabil și schimbi lumea !
(Bianca Brânzea, membru YouthBank Făgăraș)

La finalul celui de-al doilea an de implementare a programului, YouthBank Făgăraș, implementat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului iar la nivel național coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor, a constituit un fond de peste 28000 lei, din care au fost finanțate 16 proiecte, realizate de peste 150 de liceeni. Cei 23 tineri care au făcut parte din echipă au implicat activ, prin acțiunile lor, 5 licee din Făgăraș. Fundația
Comunitară Țara Făgărașului își propune să le ofere liceenilor posibilitatea de a se implica în comunitate prin acest program, creând cadrul potrivit pentru ca aceștia să se dezvolte din punct de vedere personal și profesional.

Mai multe despre programul YouthBank şi despre procesul de selecţie de noi membri găsiţi pe site-­ul www.fagaras.youthbank.ro.

***
Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.
Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de
către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații
Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale
YouthBank în 13 comunități.
În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galați, Odorheiu Secuiesc, Ploiești, Reghin, Satu-Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu și Târgoviște pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.


Persoană de contact:
Alina Torok
YouthBank Făgăraș
T: 0745.904291
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Făgăraș, 26 Septembrie 2014 – Odată cu începerea noului an școlar, programul YouthBank Făgăraș, demarează prin recrutarea de noi membri, fiind în căutarea unor tineri motivați care vor să devină lideri ai comunității.

Tinerii care doresc să aibă cei mai frumoși ani de liceu și să se implice în doilea an al programului YouthBank Făgăraș sunt invitați să aplice până la data de 7 octombrie, completând formularul de înscriere de la adresa www.fagaras.youthbank.ro/inscriere.
Singurele condiții pentru a se înscrie sunt să studieze la un liceu din Făgăraș și să fie gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunității lor.

Echipa YouthBank Făgăraș 2014 - 2015 va fi formată din 15 membri, care vor urmări constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

YouthBank a fost cea mai bună alegere a mea de până acum. Toate persoanele pe care le-am cunoscut, toate relațiile pe care le-am legat m-au ajutat enorm să îmi înving frica de a vorbi în public și de a interacționa cu diverse personalități ale orașului. În momentul în care am participat la diverse evenimente la care majoritatea personelor erau oameni de afaceri am realizat că într-o zi voi ajunge și eu ca ei. La început eram pesimistă referitor la faptul că vom putea strânge o sumă așa de mare de bani, dar se pare că am reușit, din mai nimic am ajuns să atingem tot ceea ce ne-am propus. Într-un an de YouthBank am legat strânse prietenii care știu că vor dura toată viața. Sunt bucuroasă că am luat decizia de a aplica, este una din cele mai frumoase experiențe trăite de mine. (Andreea Boieriu, membru YouthBank Făgăraș)

La finalul primului an de implementare a programului, YouthBank Făgăraș, implementat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului a constituit un fond de 14100 lei,
din care au fost finanțate 8 proiecte, realizate de peste 100 de liceeni. Cei 11 tineri care au
făcut parte din echipă au implicat activ, prin acțiunile lor, 3 licee din Făgăraș. Fundația
Comunitară Țara Făgărașului își propune să le ofere liceenilor posibilitatea de a se implica în comunitate prin acest program, creând cadrul potrivit pentru ca aceștia să se dezvolte din punct de vedere personal și profesional.
Activitățile YouthBank Făgăraș sunt incluse în proiectul denumit „YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 euro.

Mai multe despre programul YouthBank şi despre procesul de selecţie de noi membri găsiţi pe site-­ul www.fagaras.youthbank.ro.

***
Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank,
adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.
Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de
către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații
Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale
YouthBank în 15 comunități.
În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Baraolt, Bacău, București, Cluj Napoca, Făgăraș,
Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu Mureș,
pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai
programului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org

Persoană de contact:
Alina Torok
YouthBank Făgăraș
T: 0745.904291
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

FĂGĂRĂŞ, 20 februarie 2015 Liceenii care învață la liceele din municipiul Făgărăș pot să aplice cu proiecte până pe 13 martie, pentru a primi o finanțare de până la 2.000 lei din fondul YouthBank. Programul YouthBank este implementat în Făgărăș de către Fundația Comunitară Ţara Făgărășului, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare. Anul acesta, din program fac parte 12 liceeni de la 4 licee și colegii din Făgărăș.

Programul este implementat în Făgăraș de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului,iar la nivel naţional este coordonat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale. BRD – Groupe Société Générale susţine programul prin dublarea sumei strânse de echipa YouthBank Făgăraș din care vor fi finanţate proiecte cu impact în comunitate iniţiate de liceeni. Activităţile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii” - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor. Participarea la program îi ajută pe membrii echipei YouthBank să-și dezvolte abilități de leadership, planificare, mobilizare de resurse, negociere, comunicare și management financiar.

În perioada octombrie 2014 - februarie 2015, liceenii din echipa YouthBank Făgărășau organizat o serie de evenimente și acțiuni de atragere de fonduri – au participat la concursul Bikeathon, vânzare de felicitări de Crăciun, o actiune de atragere de fonduri prin organizarea Târgului de Halloween, o acțiune de atragere de fonduri prin participarea la Târgul de Crăciun organizat la Cetatea Făgărășului de către Primaria Făgărăș, doua evenimente culturale – Seara filmelor - și au obținut sponsorizări, astfel încât au reușit să constituie un fond total de 14.000 lei. Începând cu 23 februarie până pe 13 martie, elevii care învață la liceele din municipiul Făgărăș sunt încurajați să aplice la concursul de proiecte organizat de YouthBank Făgărăș, pentru a primi o finanțare de până la 2.000 lei pentru ideile lor de proiecte.

Cei care doresc să depună o aplicație la YouthBank trebuie să formeze echipe de minim 3 elevi și să găsească o organizație-gazdă, din rândul ONG-urilor, care să-și asume responsabilitatea legală pentru implementarea proiectului. Înscrierea în concurs se face prin completarea unui formular online ce se găsește pe site-ul www.fagaras.youthbank.ro. Tot la această adresă poate fi consultat ghidul de finanțare și ghidul pentru ONG-urile care găzduiesc proiectele adolescenților făgărășeni.

YouthBank provoacă liceeni să identifice o nevoie în jurul lor, să-și folosească creativitatea și să vină cu o soluție pentru acea problemă identificată. Proiectele depuse pot să vizeze domenii diferite, de la proiecte pe domeniul social, cultural sau educațional până la proiecte pe teme ecologice sau sportive. Pot fi finanțate proiecte care se desfășoară in Ţara Făgărășului, răspund într-un mod inovator unor nevoi identificate în comunitate, permit obținerea unor rezultate clare, vizibile, au un impact pe termen lung sau oferă condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri, sunt antrenante și plăcute. Sunt încurajate ideile de proiecte care sunt inovatoare, pot genera resurse sau identifică și mobilizează alte resurse din comunitate.

***

Activităţiile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii” -  proiect finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 15 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tirgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Persoană de contact:

Alina Torok

Coordonator program YouthBank

T:0745904291

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Liceenii participanţi la prima ediţie a programului YouthBank Făgăraș s-au reunit luni, 23 iunie, la Fundația Culturală ”Negru Vodă„ în cadrul evenimentului de încheiere a programului din acest an şcolar. Cei 11 voluntari, membri ai echipei YouthBank Făgăraș, “tineri bancheri”, şi-au împărtăşit experienţele din acest an, iar cele 8 echipe de liceeni ale căror iniţiative au fost finanţate de program au prezentat rezultatele proiectelor implementate.

Implementat pentru prima dată în Făgăraș începând cu septembrie 2013, YouthBank este un program administrat de către un grup de liceeni cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, care au ca scop crearea unui fond pe care îl investesc apoi în comunitate, sub formă de granturi, pentru proiecte gândite şi realizate de alţi liceeni. În prima ediţie (2013-2014), echipa YouthBank Făgăraș a reuşit să mobilizeze suma de 13.500 lei. Pentru a strânge aceşti bani, liceenii din echipa YouthBank Făgăraș au abordat diverse companii pentru obţinerea de sponsorizări, au vândut felicitări, cu ocazia Crăciunului, către companiile din Făgăraș şi, nu în ultimul rând, au realizat evenimente de strângere de fonduri planificate şi organizate de ei înşişi. Suma mobilizată de liceeni a fost dublată de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Din acest fond au fost finanţate 8 proiecte propuse de echipe de elevi din 3 licee din Făgăraș, care au reuşit să identifice soluţii pentru anumite nevoi din comunitatea lor. Proiectele ating domenii variate: social, educaţie, mediu, artistic/cultural ş.a. Printre acestea se numară: festival artistic pentru elevi, construirea unui panou de cățărare, realizarea de training-uri pentru dezvoltare antreprenorială, realizarea unei acțiuni de ecologizare si omuleți Eco, realizarea unei biblioteci mobile în parcuri, construirea unui site pentru orientare socio-profesională, realizarea de picturi care să înfrumusețeze orașul nostru, înființarea unui post de radio.

După o experienţă de un an ca membru în echipa YouthBank Făgăraș, Andrei Stratene, elev în clasa a XI-a, povesteşte cum vede el programul: “Din punctul meu de vedere, YouthBank Fagaras a adus ceva nou într-un oraș mic cum este Făgărașul, le-a dat tinerilor o șansă de a finanța proiecte care ajută comunitatea și pe ei înșiși. Programul YouthBank mi-a arătat și alte valori pe care multe din persoanele care mă cunoșteau nu credeau că am să le dobândesc. Pe de alta parte, prin programul YouthBank am învatat să lucrez în echipă pentru a reuși ce ne-am propus.
Din experienta acesta am învățat multe lucruri și sper ca pe viitor YouthBank Făgăraș să aibă o echipă și succes ca și noi, sau poate chiar mai mult.”

Andreea Boieriu, membru în echipa YouthBank Făgăraș, elevă în clasa a X-a , declară: “YouthBank a fost cea mai bună alegere a mea de până acum. Toate persoanele pe care le-am cunoscut, toate relațiile pe care le-am legat m-au ajutat enorm să îmi înving frica de a vorbi în public și de a interacționa cu diverse personalități ale orașului. În momentul în care am participat la diverse evenimente la care majoritatea personelor erau oameni de afaceri am realizat că într-o zi voi ajunge și eu ca ei. La început eram pesimistă referitor la faptul că vom putea strânge o sumă așa de mare de bani, dar se pare că am reușit, din mai nimic am ajuns să atingem tot ceea ce ne-am propus. Într-un an de YouthBank am legat strânse prietenii care știu că vor dura toată viața. Sunt bucuroasă că am luat decizia de a aplica, este una din cele mai frumoase experiențe trăite de mine.”

YouthBank este un program de educaţie și antreprenoriat social, coordonat la nivel naţional de ARC – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Țara Făgărașului.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon: 0725096194
Site-ul local al programului: fagaras.youthbank.ro
Site-ul naţional al programului: youthbankromania.ro

poza site EF